Vitesse wint 1e editie PFA U13 Tournament!

 In Nieuws
Vitesse Onder 13 wint de eerste editie van het Prestige Football Academy U13 Tournament! In een spannende finale wisten de Arnhemmers uiteindelijk het sterke Sparta Rotterdam met een nipte 0-1 te kloppen.
 
Al om 10.00 uur begonnen we direct weer met een aantal topwedstrijden. In de strijd om de finaleplaatsen moesten Juventus en Vitesse het tegen mekaar opnemen (eindstand 0-0) en trof Sparta Rotterdam de Go Ahead Eagles (2-2). Door deze uitslagen was er in beide finalepoules nog geen beslissing gevallen.
 
In de poule voor plaats 7 t/m 10 wist Bayer Leverkusen met een monsterscore van 5-0 Legia Warschau te kloppen. Het duel tussen onze PFA jongens en HJK Helsinki eindigde in een 1-1 gelijkspel. Ook door deze uitslagen was deze poule nog niet beslist voor wat betreft de posities 7 t/m 10.
 
De beslissingen moesten dan ook vallen in de volgende ronde wedstrijden. Bij winst van Juventus op Zenit St. Petersburg zouden de Italianen de finale halen, maar de Russen wisten terecht een 0-1 overwinning te behalen. Hierdoor ging niet Juventus of Zenit door naar de finale, maar Vitesse. In de andere winnaarspoule wist Sparta Rotterdam door een 3-1 overwinning op Hannover 96 een finaleplaats veilig te stellen.
 
De laatste ronde in de poule voor plek 7 t/m 10 leverde een spectaculaire 0-4 overwinning voor PFA op tegen de Duitse topclub Bayer 04 Leverkusen. PFA overklaste de favoriet geachte Duitsers op alle fronten. Doordat HJK Helsinki tegen Legia Warschau niet verder kwam dan een nipte 1-0 overwinning gingen onze jongens van PFA er met de groepswinst vandoor.
 
Hierdoor wist PFA dus beslag te leggen op een zeer verdiende 7e plek. Met iets meer geluk in de eerste poulewedstrijden tegen GA Eagles en HJK Helsinki had een plek bij de eerste 4 er zeker ingezeten. De spelers hebben een fantastische ervaring opgedaan. Daarbij waren de prestaties ook nog eens ver boven verwachting. Gelijk spelen tegen Juventus FC en HJK Helsinki, winnen tegen de Poolse kampioen Legia Warschau (3-0) en van twee Duitse top jeugdopleidingen Bayer Leverkusen (4-0) en Hannover 96 (1-0) mag met recht een topprestatie worden genoemd!
 
Nadat alle beslissingen waren gevallen in de tweede poulefase was het tijd voor de strijd om plek 3 t/m 6. Hannover 96 wist na strafschoppen Zenit St. Petersburg af te troeven voor plek 3 en in de strijd om plek 5 had Juventus geen kind aan GA Eagles (0-2). De grote finale die om 14.00 uur van start ging tussen Sparta Rotterdam en Vitesse ging gelijk op. Na te hebben gerust met een 0-0 stand wist Vitesse middels Bouke Boersma op fraaie wijze op 0-1 voor te komen. Ondanks aandringen vanuit Rotterdamse zijde wist Vitesse stand te houden en kroonde het zich als verdiende winnaar van de 1e editie van het Prestige Football Academy U13 Tournament!
 
We willen bij deze nogmaals alle vrijwilligers, SV Almelo, arbitrage, sponsoren en de vele gastgezinnen danken voor hun enorme bijdrage aan ons toernooi! We kijken er met een erg goed gevoel op terug en zien graag iedereen terug voor de 2e editie volgend jaar!
 
Eindstand Prestige Football Academy U13 Tournament 2017:
 
1. Vitesse
2. Sparta Rotterdam
3. Hannover 96
4. Zenit St. Petersburg
5. Juventus FC
6. Go Ahead Eagles
7. Prestige Football Academy
8. HJK Helsinki
9. Bayer 04 Leverkusen
10. Legia Warschau
 
Beste speler: Ayoni Santos (Sparta Rotterdam)
Beste doelman: Gleb Kostelei (Zenit St. Petersburg)
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.